BELEID VOOR RETOURZENDING EN TERUGBETALING

  1. Herroepingsrecht of retourzending van een niet-conform product

Eurawheels heeft vereenvoudigde procedures ingevoerd om u te verzekeren van een probleemloze aanschaf en u in staat te stellen uw product onder de best mogelijke voorwaarden terug te zenden, met name als het product niet aan uw verwachtingen voldoet en u uw herroepingsrecht wenst uit te oefenen door binnen 14 dagen een verzoek om retourzending in te dienen. Na deze termijn van 14 dagen is de verkoop definitief. Na de ontvangst van de retourbon beschikt u over 14 dagen om ons uw pakket terug te zenden.

Als de retourzending plaatsvindt na deze termijn kan onze afdeling Aftersales het pakket weigeren en het naar u terugzenden.

De teruggezonden producten worden niet geruild, maar gecontroleerd door onze logistieke afdeling tijdens de ontvangst in ons magazijn. Als ze aan de voorafgaande criteria voor een terugbetaling voldoen, wordt het verzoek om terugbetaling goedgekeurd en vindt de terugbetaling plaats binnen 15 dagen. Geen enkele retourzending wordt aanvaard als de artikelen niet in hun originele verpakking en volledig intact teruggezonden worden en geschikt zijn om opnieuw verkocht te worden.

Opgelet: Omdat complete wielen en reservewielen persoonlijk aangepaste producten zijn, kan krachtens de wet geen enkele retourzending (noch verzoek om terugbetaling) in aanmerking genomen worden, zelfs in geval van een geweigerd pakket.

Weiger in geval van levering van beschadigde producten de levering en vermeld uw voorbehoud schriftelijk op de leveringsbon die u aan de bezorger dient te vragen. Neem daarna onmiddellijk contact met ons op. Iedere tijdens het vervoer beschadigde levering waarvoor geen voorbehoud aangetekend werd, kan niet in aanmerking genomen worden voor retourzending of terugbetaling.  1. Hoe een artikel terug te zenden?


• Als de reden voor de retourzending verband houdt met het herroepingsrecht: ga binnen 14 dagen na de ontvangst van uw pakket naar de rubriek “Mijn account / Aftersales”, selecteer vervolgens de betreffende bestelling die u wenst terug te zenden en klik daarna op de link “Ik wens een product terug te zenden”.

• Als de reden geen verband houdt met het herroepingsrecht, selecteer dan de betreffende bestelling die u wenst terug te zenden in de rubriek “Mijn account / Aftersales”, en klik vervolgens op het betreffende geval.

Vul het online aanvraagformulier voor de retourzending in en druk uw retourdocumenten af.

 

  1. Retourkosten?


• Herroepingsrecht: na de online ingevulde en afgedrukte retourprocedure zenden wij u per e-mail het prepaid chronopostlabel waarop het adres staat van onze Retourafdeling en waarmee u ons het of de betreffende artikel(en) kunt terugzenden. De kosten van de retourlevering blijven echter voor uw rekening en zullen van het bedrag van uw terugbetaling afgetrokken worden. Dat wil zeggen 10.8 € incl. BTW per artikel en hoeveelheid.


• Verzoek om retourzending in geval van niet-conformiteit van het product: de retourkosten zijn voor rekening van Eurawheels. Wij zenden u per e-mail een prepaid label waarmee u het of de betreffende artikel(en) ons kunt terugzenden zonder de verzendkosten vooruit te hoeven betalen.

  1. VOORBEREIDING VAN UW PAKKET

• Gebruik dezelfde doos waarin u de producten ontvangen hebt
• Breng de producten in het pakket aan in hun originele verpakking.

Het product dient in oorspronkelijke staat te verkeren, nieuw en zonder sporen van montage, slijtage, krassen of andere beschadigingen.
• Controleer de juistheid van de ingevulde informatie op uw Retourbon en breng deze aan op het pakket.
• Plak het gedrukte transportlabel op uw pakket, het adres van onze Retourafdeling staat erop aangegeven.
Geen enkele retourzending kan aanvaard worden als de artikelen niet in hun originele verpakking verpakt en geheel intact zijn en geschikt zijn om opnieuw verkocht te worden.

  1. MODALITEITEN VAN DE TERUGBETALING

Het verzoek om retourzending is een voorafgaande vereiste voor de aanvaarding en terugbetaling van de teruggezonden producten, of deze terugzending nu betrekking heeft op het herroepingsrecht of op een retourzending van niet-conforme producten. Op het moment van dit verzoek leggen wij u de na leven procedure uit om uw producten terug te zenden. Teruggezonden pakketten die niet voldoen aan een van tevoren op de website ingediend verzoek worden niet aanvaard

Zodra het teruggezonden pakket aankomt bij onze magazijnen worden de teruggezonden producten gecontroleerd door onze logistieke afdeling. Als ze aan de voorafgaande criteria voor een terugbetaling voldoen, wordt het verzoek om terugbetaling goedgekeurd en vindt de terugbetaling plaats binnen 15 dagen. EURAWHEELS betaalt de door de Klant betaalde bedragen terug, met uitzondering van de aanvankelijke leveringskosten en indien van toepassing de kosten van de retourzending en wel binnen een termijn van 15 dagen vanaf de ontvangst van het teruggezonden pakket. De terugbetaling vindt op dezelfde wijze plaats als de oorspronkelijke betaalwijze.

Niet-levering binnen de termijnen

Als de levering niet plaatsvindt binnen 10 dagen na de in de bestelling aangegeven leveringsdatum kan de klant zijn bestelling annuleren en volledig terugbetaald worden.
In geval van levering van een artikel waarvan de bestelling geannuleerd werd, is de klant gehouden om de Hotline van EURAWHEELS hiervan in kennis te stellen. De klant dient bovendien dit artikel ter beschikking te stellen voor een retourzending daarvan naar de magazijnen van EURAWHEELS.